Sirana "Runolist" svoju proizvodnju sireva i drugih mliječnih proizvoda temelji na dugogodišnjem iskustvu, tradicionalnim recepturama i domaćoj sirovini. Naš asortiman obuhvaća: Krasnarski sir, sir Runolist, Škripavac, Velebitski sir, svježi kravlji sir, kravlju i ovčju skutu te Tartufo - sir Runolist s tartufima.

Proširenje asortimana planira se uvođenjem još nekoliko novih proizvoda od kojih je svakako lička basa, autohtoni proizvod koji se danas proizvodi u malom broju domaćistava na području Like.

Krasnarski sir

Perjanica proizvodnog programa Sirane "Runolist". Sir koji nam je osigurao prepoznatljivost na domaćem tržištu. Tvrdi kravlji sir rađen prema tradicionalnoj recepturi od mlijeka s obližnjih pašnjaka na zrenju se nalazi minimalno 6 mjeseci.

Najbolje ga je poslužiti na sobnoj temperaturi kako biste u potpunosti mogli uživati u punoći okusa. Težina sira je u prosjeku 1.70 kg.

Runolist sir

Polutvrdi sir od kravljeg mlijeka. Proizvodi se kao i krasnarski sir, ali je zrenju 60-tak dana.

Velebitski sir

Tvrdi ovčji sir čija aroma u sebi objedinjuje mirise Velebitskih pašnjaka u ljetnim mjesecima. Svoju punu aromu razvija u postupku zrenja. Pogodan kao samostalan obrok ili kao dodatak jelima. Težina sira je u prosjeku 1.60 kg, a prodaje se cijeli te vakumirane polovine i četvrtine.

Škripavac

Meki sir u tipu fete, tradicionalni lički proizvod od kravljeg mlijeka koji se poslužuje kao dio hladnog buffea u kombinaciji sa ličkim krumpirom i suhomesnatim proizvodima. Pakira se u vakum težine 50 do 70 dag.

Svježi kravlji sir

Naš svježi kravlji sir specifičan je po tome što se pravi od neobranog mlijeka te nije potrebno dodavati vrhnje. Izuzetan je za pripremu slastica i drugih jela ali i kao samostalni obrok. Pakira se u pakovanja od 50 i 100 dag.

Kravlja skuta

Albuminski sir koji se dobiva od sirutke pri proizvodnji sira. Ima visoku nutritivnu vrijednost I sve je cijenjenija među kupcima.

Ovčja skuta

Albuminski sir dobiva se iz ovčje sirutke. Sezonski je proizvod i proizvodi se u ograničenim količinama. Visoke je nutritivne vrijednosti I vrlo je tražena na tržištu.

 

Poklon paket 1

sir Runolist, vino, čaša, daščica i drvena kutija

 

 

Poklon paket 2

1/4 sira Runolist, 1/4 sira Ličkog, 1/4 sira dimljenog, 1/4 sira Krasnarskog i
drvena kutija

 

 

Poklon paket 3

1/4 sira Runolist, 1/4 sira Ličkog, 1/4 sira dimljenog, 1/4 sira Krasnarskog i
kartonska kutija

 

Tomaić - Commerce, d.o.o. Sva prava pridržana. Sirana "Runolist", Špilnički odvojak 5, 53220 Otočac, HR, tel: +385 53 771 177.